lørdag den 22. oktober 2011

KRYDRET SVINEMØRBRAD MED GRØNTSAGSTÆRTER



De dejlige tærter kan bages dagen før og så bare varmes, mørbraden
smager skønt med det friske krydderurteraps








2 mørbrad af ca. 600 - 700 g
solsikkeolie til at stege i
6 fed finthakket hvidløg
fintrevet skal af 1 økologisk citron
4 stilke rosmarin
4 stilke timian
1 dl olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
GRØNTSAGSTEÆRTER
1 aubergine skåret i 1 cm tykke skiver
1 squash skåret i 1 cm tykke skiver
Solsikkeolie
En rulle butterdej
12 små cocktailtomater, delt i halve
Fyld:
2 1/2 dl cremefraiche eller græsk yoghurt
2 æg
1 fed knust hvidløg
100 g feta, skåret i terninger
3 spsk. plukket timian
AGURKECREME
1 agurk, i små terninger
200 g drænet yoghurt
1 lille bundt fintsnittet mynte
6 tærteforme på 8 cm i diameteren

Afpuds de to mørbrad for sener og fedt. Pil hvidløgsfeddene og pluk rosmarinen og timian, hak det hele, og bland dem sammen med citronskal og olie. Krydr med salt og peber.
Steg mørbradene på alle sider på en varm pande med olie. Tag fra varmen, fordel krydderiblandingen på hele mørbraden, og steg dem færdige i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25 minutter. Tag kødet ud, og pak det i lidt sølvfolie, og lad dem hvile i ca. 10 minutter, før den skæres.  Varm en grillpande helt op, så den nærmest står og ryger. Pensl den med olie og grill aubergineskiverne og squashskiverne på hver side, så de har et flot grillmønster. Læg dem på køkkenrulle, og drys med salt. Tril butterdejen ud, og rul den let ud med en kagerulle. Smør formene med lidt smør og fordel dejen i formene, skær dejen til i kanterne.
Rør æggene sammen med yoghurt, krydr med hvidløg, salt og peber, smuldr små stykker feta i. Fordel æggeblandingen over dejen, og læg to-tre skiver grillet grøntsag og tre halve tomater i hver. Bag tærterne i 15-17 minutter ved 220 grader til kanten er flot gylden.
Rør agurk med yoghurt og mynte, krydr med salt og peber. Skær kødet i skrår skiver, pynt med timian,  og servér, straks med den friske agurkecreme og de sprøde tærter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar