onsdag den 11. januar 2012

TARTE TATIN med ananas


Er du også vild med den klassiske tarte tatin, vil du elske denne variation- hvor æblerne er byttet ud med ananas, og den smager fabelagtigt.










TARTE TATIN MED ANANAS
(6 personer)
1 ananas
3 plader butterdej a 85 g
180 g sukker
100 g smør
KARAMELSAUCE:
100 g sukker 
2 1/2 dl piskefløde
TILBEHØR:
god vaniljeis
ENDVIDERE:
6 små tærteforme af 7-8 cm i diameteren
smør til formene 
Skær enderne af ananassen, stil den ret op, og skræl den fra top til bund. Skær den i 6 tykke skiver og fjern kernen i midten fra hver skive med en lille udstikkerfrom eller en kniv. Del butterdejsplader midt over, så du har 6 kvadrater, og stil til side. Smelt sukkeret på en pande ved svag varme og når det er gyldent, tilsæt smørret, så det skummer op. Tag fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme, og læg en ananasskive i hver form (skær ananasskiverne til hvis de er for store). Læg butterdejen over og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt. Bag kagerne midt i en 210 grader forvarmet ovn i 13-15 minutter, til butterdejen hæver flot op, og bliver gylden. Smelt imens sukkeret til karamelsaucen i en gryde, til det er helt smeltet. Tilsæt piskefløden, og rør godt.  anret en ananas-tarte tatin på hver tallerken på karamelflødesaucen. Læg en kugle is på og servér straks, så desserten er varm.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar