onsdag den 16. april 2014

påskelam


LAM MED SELLERI PÚRE, SAUTER AF KASTANJER, ÆBLER OG LØG
Kage med æble marcipan, pistacie og lakridsis 
2 lammeculotter af 400 g
Havsalt og friskkværnet peber
4 fed hele pillede hvidløg
6 kviste timian
SAUTÉ AF ÆBLER, KASANTJER OG LØG
240 g kastanjer, kogte fra dåse
2 røde æbler
100 g østershatte
2 banan skalotteløg
3 kviste timian, plukket
25 g smør
1 spsk. rapsolie
SELLERIPURE:
500 g selleriknold
50 g brunet smør
1 dl fløde
havsalt og friskkværnet peber


Rids fedtkanten på lammeculotterne, og steg dem med fedtsiden nedad på en glohed pande. Når fedtkanten er sprød og gylden, vendes culotterne og steges 2 minutter på den anden side. Stil culotterne i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Læg hvidløg og timian ved og steg culotterne færdig, i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter (alt efter hvor gennemstegte de skal være). Tag dem ud og lad dem hvile i 5 minutter inden de skæres i skiver. Del kastanjerne i halve, skær æbler og løg i tynde både. Riv svampene i rustikke stykker. Smelt smør og olie på en pande, og rist blandingen let sammen, krydr godt med timian, salt og peber. SELLERIPÚRE: Skræl sellerien, og skær den i mindre stykker. Kog stykkerne i vand i ca. 25 minutter, til de er helt udkogte. Hæld vandet fra, og blend sellerien sammen med det brunede smør, til en ensartet masse. Juster med fløden til en let tyk pure, og smag med salt og peber. Servér kødet med den friske saute og selleripúre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar